The-Sick-Rose Short Question Answer

The-Sick-Rose Short Question Answer

The Sick Rose
William Blake
Short Questions Answers

1. Who composed the poem The Sick Rose”.
Ans: William Blake composed the poem The Sick Rose.

2. Where from is taken the poem “The Sick Rose”?
Ans: The poem “The Sick Rose” is taken from Blake’s The Songs of Experience.

3. How many lines does the poem ‘The Sick Rose’ consist of?
Ans: The poem The Sick Rose’ consists of eight lines.

4. Who is sick in the poem of Blake?
Ans: A ‘rose’ is sick in the poem of Blake.

5. Why is the rose sick?
Ans: The rose is sick because a worm has attacked it.

6. When did the worm creep into the rose’s bed?
Ans: The worm crept into the rose’s bed on a stormy night.

7. What does the poet suggest by the presence of the worm?
Ans: By the presence of the worm the poet suggests the dark side of sexuality.

8. How many quatrains does the poem ‘The Sick Rose’ consist of?
Ans: The poem ‘The Sick Rose’ consists of two quatrains.

9. What is the rhyme scheme of the poem ‘The Sick Rose’?
Ans: The rhyme scheme of the poem is abcb defe.

10. What is the symbol of the rose that is accepted?
Ans: Love is the symbol of the rose that is accepted.

11. “Has found out thy bed of crimson joy”- Whose bed is referred to here?
Ans: Here ‘thy bed’ refers to the bed of the rose.

12. What does the word ‘howling storm’ refer to?
Ans: The word ‘howling storm’ refers to a chaos.

13. How does the worm feel after finding out the bed of the rose?
Ans: The worm feels happy after finding out the bed of the rose.

14. Why is the bed of the rose crimson?
Ans: The bed of the rose is crimson as the rose is bleeding by the bite of the worm.

15. Why does the worm take shelter in the rose?
Ans: The worm takes shelter in the rose to destroy it.

16. Who has destroyed the life of the rose?
Ans: The life of the rose has been destroyed by an invisible worm.

17. Why is the love a ‘secret’ in the poem ‘The Sick Rose’?
Ans: The love is a secret in the poem, “The Sick Rose’ as the rose doesn’t know anything about it.

18. Why is the worm joyful?
Ans: The worm is joyful as it has found out a bed in the rose.

19. Why could the rose not protect itself from the worm?
Ans: The rose couldn’t protect itself from the worm as it was unaware of the dangerous worm.

20. Why did the worm kill the rose?
Ans: The lust of the worm killed the rose.

21. How is the rose?
Ans: The rose is sick.

22. Who comes in contact with the rose?
Ans: The worm comes in contact with the rose.

23. Who flies at night?
Ans: The worm flies at night.

24. Who has found out the rose’s bed?
Ans: The invisible worm has found out the rose’s bed.

25. What happens to the rose?
Ans: The rose becomes sick and destroyed.

26. How is the rose’s bed described?
Ans: It is described as crimson joy.

27. How does the worm destroy the rose?
Ans: The worm destroys the rose with its dark, secret love.

28. When does the invisible worm fly?
Ans: The invisible worm flies in stormy night.

👉 WB Class 11 English All Notes: Click Here
➤ Subscribe our YouTube channel: Click Here
➤ Join our Facebook page: TextbookPlus

Important SAQ Question Answers from The Sick Rose

Keywords: the sick rose analysis | the sick rose symbolism | the sick rose bengali meaning | the sick rose summary in bengali | crimson joy meaning | the sick rose question answer | the sick rose theme | the sick rose question and answer | the sick rose summary | sick rose | the sick rose poem

The Sick Rose Short Questions Answers | Class 11 English Suggestion | The Sick Rose SAQ | Important SAQ from the Sick Rose The-Sick-Rose Short Question Answer

The-Sick-Rose Short Question Answer

Leave a Comment

CLOSE

You cannot copy content of this page