Thank You Ma’am Short-Questions

Thank You Ma’am Short-Questions

Thank You Ma’am
Langston Hughes
Short Questions Answers

1. What did the purse of Mrs. Jones contain?
Ans: The purse of Mrs. Jones contained all necessary things except hammer and nails.

2. When was Mrs. Jones walking on the road?
Ans: Mrs Jones was walking on the road at about 11 O’Clock at night.

3. What happened when Mrs. Jones was walking alone at night?
Ans: When at about 11 o’clock at night Mrs. Jones was walking alone at the corner of the street, a young boy ran of behind her and tried to snatch her purse.

4. Why did Roger loss his balance?
Or, Why did Roger fall?
Ans: Roger lost his balance because of the combined weight of him and the purse of Mrs. Jones.

5. Where did Roger fall?
Ans: He fell on his back on the sidewalk.

6. ‘You a lie’ -what did the person spoken to lie?
Ans: Roger lied that he had no intention to snatching the purse of Mrs Jones.

7. How old was Roger?
Ans: Roger was a boy of fourteen or fifteen.

8. What was the full name of the lady?
Ans: Mrs Luella Bates Washington Jones.

9. What was the appearance of Roger
Or, How did Roger look like?
Ans: Roger looked as a boy of fourteen or fifteen, frail and willow wild, in tennis shoes and blue jeans.

10. What is ‘half-nelson’ related to?
Ans: ‘Half-nelson’ is related to wrestling hold.

👉 WB HS English All Notes: Click Here

11. What did Roger fear the most?
Ans: Roger feared the jail the most.

12. Why did Mrs Jones want to wash Roger’s face?
Ans: Mrs. Jones wanted to wash Roger’s face because his face was dirty.

13. What were there behind the screen of Mrs. Jones’ room?
Ans: There was a small kitchen with a gas plate and an icebox behind the screen.

14. Why did Roger try to snatch the purse of Mrs. Jones?
Ans: Roger tried to snatch the purse of Mrs. Jones because he wanted to buy a pair of blue suede shoes.

15. What did Mrs Jones give Roger to eat?
Ans: Mrs. Jones gave Roger lima beans and ham to eat and cocoa to drink.

16. Where did Mrs Jones work?
Ans: Mrs. Jones worked in a hotel beauty shop.

17. How much money did Mrs. Jones give Roger?
Ans: Mrs. Jones gave Roger ten dollars to buy a pair of blue suede shoes.

18. What advice Mrs. Jones gave Roger?
Ans: Mrs Jones advised Roger not to pick pocket again and behave properly.

19. What did Roger barely manage to say to Mrs. Jones?
Ans: Roger barely managed to say ‘Thank You’ to Mrs Jones.

20. What did Mrs. Jones ask the boy to pick up?
Ans: Mrs Jones asked the boy to pick up her pocket book.

👉 WB HS English All Notes: Click Here

➤ Subscribe our YouTube channel: Click Here

➤ Join our Facebook page: TextbookPlus

Thank You Ma’am Short-Questions

Important Short Questions Answers from Thank You Ma’am

Keywords: Thank You Ma’am long questions and answers Thank You Ma’am Short question and answer । Thank You Ma’am Short question and answers pdf । Thank You Ma’am prose। Thank You Ma’am wikipedia। Thank You Ma’am Summary WB Board Class 12 English। Thank You Ma’am Important Notes । Broad Questions and Answers with Bengali Meaning । Thank You Ma’am Short Questions । Substance । Central Idea । Thank You Ma’am Short-Questions । Thank You Ma’am Very important Questions

Thank You Ma’am Short-Questions

Leave a Comment