Class 4 Model Activity Task English Full Marks 40

Class 4 Model Activity Task English Full Marks 40

Class 4 Model Activity Task English Full Marks 40

1. Read the following passage and answer the questions given below: 

Gogol could now see the actual process of Bengali cooking. He felt a new interest in Bengali food. He ate a hearty lunch of rice and rohu curry. Then there were rosogollas and sweet curd. In the evening the children sat around Grandma and heard stories. Gogol enjoyed eating peyajis— onion pakoras; a favourite Bengali snack. 

A. Fill in the chart with information from the passage :

Ans:

Food at lunchFood in the evening
(i) Ricepeyajis— onion pakoras
(ii) Rohu curry
(iii) Rosogollas
(iv) Sweet curd

B. Answer the following questions:

(i) Why did Gogol feel interested in Bengali food? 

Ans: As Gogol could see the actual process of Bengali cooking, he felt interested in Bengali food.

(ii) What did the children do in the evening? 

Ans: In the evening the children sat around Grandma and heard stories. Gogol enjoyed eating peyajis.

2. Read the following passage and answer the questions given below: 

India was in the clutches of the British for more than two hundred years. They were very cruel. The Indians did not like them. People fought for the freedom of their motherland. They did not hesitate to follow leaders like Netaji Subhash Chandra Bose and Mahatma Gandhi. The Indians loved their motherland dearly. They chased them out of the country. India got freedom on 15th August, 1947. This day is observed as the Independence Day of India. We hoist the national flag and sing our National Anthem “Jana-GanaMana” on that day. “Jana-Gana-Mana” was written by Rabindranath Nath Tagore. 

Underline the correct answer from the given alternatives:  

(i) The British ruled over India for 

(a) 200 years 

(b) over 200 years 

(c) 300 years 

(d) over 300 years 

Ans: (b) over 200 years 

(ii) India became free on 

(a) 15th August 1947 

(b) 15th August 1941 

(c) 15th August 1974 

(d) 15th August 1997 

Ans: (a) 15th August 1947 

(iii) Our National Anthem was written by 

(a) Subhash Chandra Bose 

(b) Mahatma Gandhi 

(c) Rabindranath Nath Tagore 

(d) Nazrul Islam 

Ans: (c) Rabindranath Nath Tagore 

3. Select the Masculine Gender, Feminine Gender, Neuter Gender and Common Gender in the following sentences and put them in correct columns:

i) Suriya is my sister. 

ii) Riju and Sumit are friends. 

iii) Rocky is a dog. 

iv) There is a clock on the wall. 

Ans:

Masculine GenderFeminine GenderNeuter GenderCommon Gender
DogSisterWall, ClockFriends

4. Fill in the blanks with Present Continuous Tense forms the Verbs given in brackets :

a) The girl ____________ (sing). 

Ans: The girl is singing.

b) They ____________ (play). 

Ans: They are playing.

c) The students ____________ (write). 

Ans: The students are writing.

d) He ____________ (read). 

Ans: He is reading.

5. Make sentences with the following words:

i) delighted: 

Ans: I am very delighted to hear the news of my success

ii) various: 

Ans: They wrote various numbers on a large sheet of paper.

iii) prospect: 

Ans: The prospect of war really frightens me. 

iv) gazed: 

Ans: I gazed in admiration.

6. Who am I?

a) I have a huge body. I have a trunk. My cry is called trumpet. _______________________ . 

Ans: I am an elephant.

b) I can fly. I hoot. I come out in the night. _______________________ . 

Ans: I am an owl.

c) I eat grass. I bleat. I give milk. _________________________ . 

Ans: I am a goat.

7. Choose the appropriate adverbs from the brackets and complete sentences :

a) The girl speaks __________ (politely/attentively). 

Ans: The girl speaks politely.

b) He is __________ (completely/bravely) safe now. 

Ans: He is completely safe now

c) I sing __________ (twice/daily) 

Ans: I sing daily.

8. How do you spend your day at home? Write five sentences about it.

Ans: I always wake up at 7 o’clock in the morning. Then I wash my face and brush my teeth and have breakfast. At 8 o’clock I go to school and at around 12 noon I go back home and take a rest. Next, I usually watch some TV and chat with my family then I do my homework and help my mother in the house. At  9 o’clock I read a book and go to sleep.

☛ সমস্ত বিষয়ের উত্তর পেতে: Click Here

1. You may also like: Class 4 Model Activity Task 2021 All Subjects

2. You may also like: কীভাবে ‘Student Credit Card’ এর জন্য আবেদন করতে হবে।

Class 4 Model Activity Task English

Class 4 Final Model Activity Task English Full Marks 40 Part- 8

Official Website: Click Here

Class 5 English Model Activity Task 2021

Class 4 Final Model Activity Task English Full Marks 40 Part- 8

Leave a Comment

CLOSE